MENÜ

A Facebook legutóbbi újítása, hogy felhasználóival reklámoztat. Sőt, lehet, hogy még ennél is sötétebb jövő vár a facebookozókra. Megmutatjuk, hogyan kerülhető el, hogy online porszívóügynökökké váljunk.

Elindult a Facebook új hirdetési szolgáltatása, melyben a felhasználók is szerepet kapnak - alapértelmezett beállításként minden Facebook-felhasználó neve és profilképe összeköthető a közösségi oldalon reklámozó céggel, ha azt a felhasználó korábban lájkolta, vagy más interakcióba került vele; a képpel és névvel ellátott reklám megjelenik az ismerősök számára.

 

Az újdonság sokak nemtetszését kiváltotta, a Facebookon meg is jelent egy magyar nyelvű üzenet - és útmutató - arról, hogyan szabadulhatunk meg az önkéntes reklámozástól: 

"Péntektől a FB legálisan használhatja megosztott képeinket ismerőseink profilján megjelenő reklámokban. Ha nem szeretnél kéretlen reklámfigura lenni, akkor a következő beállításokkal mindezt elkerülheted:
Kattintás a Profilomra, azon belül legördülőben a Fiókbeállításokra, majd a Facebook hirdetésekre! Ott állítsd be a "Senki" opciót .........és már kész is !"
- áll az üzenetben. 

Ha az üzenetben megadott módon beállítottuk a "Senki" opciót, még nem vagyunk teljesen készen. Ugyanis ha a lapon lejjebb görgetünk, egy keretes figyelmeztető szöveg alatt újabb beállítást találunk, mely a közösségi tevékenységhez kapcsolható hirdetésekről szól. Itt is le kell nyitni a gördülő menüt, és kiválasztani a "Senki" opciót.

És valóban, nem bonyolult dolog kiiktatni a nem kívánt funkciót. Ami viszont sötét jövőt vetít előre, az a lap tetején olvasható néhány sor: 

"A Facebook nem jogosítja fel a hirdetési cégeket illetve a harmadik féltől származó alkalmazásokat arra, hogy a nevedet vagy a képeidet felhasználják. Ha a jövőben ez mégis megengedett lesz, itt állíthatod majd be az információid felhasználhatóságát" - a közösségi oldal tehát nem zárja ki, hogyeljön majd az az idő, amikor kiadják nevünket, vagy képeinket külső alkalmazásoknak.

  

Hírek

 • Translated

  The page translated by Google


  http://bit.ly/t2Ijat

  <<<<<<<<<<<  >>>>>>>>>>

  Gyere velünk és légy szabad!

  A Napi 10 db
  VIDEÓLEVÉL MINDÍG INGYENES!!

  ---------------------------------------

 • Kapcsolati adatlap

  Kapcsolat, infó az EgészségSuli.hu -n lévő
  közös adatlapon keresztül

  KAPCSOLATI  ADATLAP

 • Innováció

  2011-óta az iWowWe cég
  a legjobbak között, 
  a videokommunikációban!

 • Társhonlapok

Asztali nézet